خدمات جراحی بینی

کورتون بینی

استفاده از کورتون بعد از جراحی بینی در برخی موارد بسیار اهمیت داشته و می تواند از پیامدهایی مانند اسکار، گوشت اضافه و غیره جلوگیری کند. با توجه به پیشرفت علم و روش های نوین در جراحی زیبایی بینی استفاده از کورتون ها به حداقل رسیده است. ما در ادامه مطلب قصد داریم در مورد معایب و مزایای تزریق کورتون به بینی با شما صحبت کرده و نکات مهمی را در اختیار شما قرار دهیم. پس تا پایان همراه ما باشید.

کورتون بینی چیست؟

جالب است بدانید کورتون هورمونی است که استفاده از آن منجر به افزایش رشد عضلانی در بدن می شود. به همین دلیل اغلب در بدنسازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین کورتون ها استروئید هایی هستند که از اثر ضد التهابی بسیار قوی برخوردارند. مقداری تورم و التهاب بعد از عمل زیبایی بینی بخصوص در 10 تا 14 روز اول بعد از عمل، بسیار طبیعی است. اما در موارد شدید، پزشک مجبور به تجویز کورتون می شود.
به طور کلی افرادی که بینی های گوشتی دارند، بعد از عمل تورم زیادی را تجربه خواهند کرد. بنابراین در این افراد استفاده از کورتون برای رفع تورم حاصل از رینوپلاستی بسیار مهم است. مصرف کورتون به صورت قرص و یا محلول تزریقی بعد از عمل جراحی بینی می تواند منجر به کاهش تورم و التهاب بعد از جراحی شود. مدت زمان تاثیر کورتون نیز در افراد مختلف و با توجه به سطح مداخله و میزان کورتون مصرف شده متفاوت خواهد بود.
برای تزریق کورتون ابتدا ناحیه مورد نظر را مشخص کرده و بعد از ضد عفونی کردن آن اقدام به تزریق کورتون می کند. در اغلب موارد برای تزریق کورتون نیاز به بی حسی نیز وجود دارد. کورتون می تواند مسکن درد نیز باشد. اثر تسکین درد توسط کورتون به سرعت بعد از تزریق آغاز می شود اما اثر کاهش التهاب و تورم بعد از چند روز ظاهر خواهد شد. در برخی موارد بعد از اعمال جراحی سخت برای تسکین درد از کورتون های تزریقی استفاده می کنند.

زمان تزریق کورتون بینی

برای تزریق کورتون به بینی نمی توان زمان مشخص و دقیقی را تعیین کرد. از طرفی تشخیص و نظر هر پزشک نیز می تواند متفاوت باشد. به اعتقاد متخصصان ترشح کلاژن در بدن بعد از جراحی بینی می تواند باعث ایجاد اسکار در محل زخم شود. به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند قبل از شروع فرایند تولید و ترشح کلاژن، یعنی در دوره نقاهت اولیه تزریق کورتون انجام شود.
اما برخی دیگر از متخصصان معتقدند بهترین زمان تزریق کورتون به بینی بعد از پایان دوره نقاهت اولیه است. در این زمان ورم اولیه بعد از جراحی بینی فروکش کرده و اسکار های لازم برای ترمیم زخم ها ایجاد شده اند. تزریق زود هنگام کورتون می تواند منجر به جلوگیری از ایجاد اسکارهای ضروری شده و نتیجه جراحی زیبایی بینی را تحت تاثیر منفی خود قرار دهد.

معایب کورتون بینی

تزریق و استفاده از کورتون برای برطرف کردن تورم و جلوگیری از ایجاد اسکار می تواند معایب و پیامدهای منفی نیز به همراه داشته باشد. در برخی موارد تزریق کورتون می تواند منجر به ایجاد تورم در نواحی دیگر بدن شود. درد، التهاب و یا تورم ایجاد شده در نواحی دیگر بدن با استراحت و به مرور زمان از بین خواهد رفت. از دیگر معایب تزریق کورتون، تغییر رنگ پوست ناحیه تزریق شده است. در برخی موارد مشاهده شده که این تغییر رنگ به صورت دائمی ماندگار شده و از بین نمی رود. البته لازم به ذکر است که این مورد بسیار نادر است. از دیگر پیامدهای منفی و عوارض تزریق کورتون می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• نازک شدن بافت چربی
• ایجاد گودال و فرورفتگی
• افزایش قند خون
• عفونت
• نامنظمی در سیکل قاعدگی در خانم ها
• اختلال موقتی در شیردهی زنان
• برافروختگی پوستی
• افزایش بیش از حد رشد موهای زائد

مراقبت های بعد از تزریق کورتون

مراقبت های بعد از تزریق کورتون به بینی بسیار اهمیت دارد. طبق توصیه پزشکان بعد از تزریق بهتر است در ناحیه مورد نظر کمپرس سرد قرار داده و از دستکاری بینی خود پرهیز کنید. بهتر است از بلند کردن اشیا سنگین و انجام فعالیت های ورزشی نیز خودداری کنید. در هنگام خواب زیر سر خود بالش مناسبی قرار داده تا سر شما کمی به سمت بالا باشد. از انجام فعالیت هایی مانند نوشتن طولانی مدت که سر فرد به مدت زیادی رو به پایین است هم باید پرهیز کرد.
پایین قرار گرفتن سر موجب افزایش جریان خون و فشار به عروق بینی و در نتیجه خونریزی در بینی خواهد شد. مصرف داروهای مسکن و یا آنتی بیوتیک ها بستگی به نظر پزشک داشته اما استفاده از داروهایی مانند آسپرین برای رقیق کردن خون بعد از تزریق کورتون به بینی ممنوع است. استفاده از چسب بینی بعد از تزریق نیز بستگی به تشخیص پزشک شما دارد. اغلب توصیه می شود دو هفته بعد از تزریق کورتون از چسب بینی استفاده شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا