عمل پروتز سینه
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه یه عمل زیباییه که برای بزرگتر کردن یا قرینه کردن سینهها انجام میشه. برای بزرگ کردن سینه میشه چربی رو از قسمتای دیگه بدن ساکشن و به سینه تزریق کرد یا به روش رایجش پروتز سینه رو انجام داد. کسایی که این عمل رو انجام میدن معمولاً یا حجم سینهشون کمه یا به خاطر دلایلی مثل کاهش وزن، بارداری و شیردهی حجم سینهشون رو از دست دادن. بعضیام که سینههای کوچیکی دارن و لگنشون پهنه، شاید بخوان با بزرگتر کردن سینههاشون تناسب رو به بدنشون برگردونن.
علاوه براین، کسایی که سینههای نامتقارن دارن هم میتونن با این عمل اندازه سینههاشون رو یکی کنن. فقط باید حواستون باشه که برای این کار باید سن رشدتون تموم شده باشه.
چجوری پروتز سینه انجام میشه؟
توی این عمل، پروتز پشت هر سینه قرار میگیره. در واقع، ایمپلنتها یا پشت ماهیچههای قفسه سینه یا پشت بافت سینهها قرار گرفته و میتونن سایز سینهها رو تا یه حدی بزرگ کنن.
پروتز سینه همون روشی که برای لیفت سینه استفاده میشه نیست. لیفت برای سینههای افتاده کاربرد داره. ایمپلنتها از پوستههای نرم و انعطافپذیر سیلیکون ساخته شدن که با نمک یا ژل سیلیکون پر میشن و برام حجم دهی یا بزرگ کردن سینه کارایی داره.
با اینکه پروتزهای سیلیکونی اختلاف نظرهایی دارن، ولی هنوزم بین کسایی که عمل زیبایی برای بزرگکردن سینه انجام میدن، خیلی محبوبن.
روشهای پروتز سینه
اگه تصمیم به پروتز سینه گرفتید، احتمالاً به صورت سرپایی این عمل رو توی یه مرکز انجام میدید و معمولا همون روز میتونید مرخص بشید. این عمل با بیهوشی انجام میشه تا هیچی رو حس نکنید و باید از ۲۴ ساعت قبل دستورالعملهایی که جراح داده رو دقیق انجام بدید. پیشنهاد میکنم این عمل رو پیش بهترین دکتر پروتز سینه انجام بدید.
جراح متخصص از سه نوع برش استفاده میکنه تا پروتز رو جاگذاری کنه:
- زیر سینه
- زیر بغل
- بافت اطراف نوک سینه
در فرایند جراحی پروتز سینه پزشک با برشی که ایجاد کرده یه فضای جداگانه درست میکنه و سینه رو از ماهیچههای قفسه سینه جدا میکنه و پروتز رو اونجا جاگذاری میکنه. ایمپلنت دقیقاً باید وسط سینه قرار بگیره.
اگه پروتز نمکی رو انتخاب کرده باشید، بعد از جاگذاری کپسول، جراح اون رو با نمک و آب پر میکنه. ولی اگه پروتز سیلیکونی رو انتخاب کرده باشید، کپسول پروتز از قبل پر شده و فقط باید جاگذاری بشه.
بعد از اینکه کپسول پروتز جاگذاری شد، برشها توسط پزشک بخیه و پانسمان میشن و وقتی اثر بیهوشی کامل از بین رفت مرخص میشید. اما توی دوره نقاهت باید مرتباً تحت نظر پزشک باشید و همه دستورالعملها رو دقیق انجام بدید.
عوارض پروتز سینه
اگه پروتز سینه بذارید، باید بدونید که بعد از عمل نیاز به مراقبت و پیگیری دارید، ولی اکثر مردم اینو جدی نمیگیرن. بعضی از عوارض پروتز سینه و خطراتش شامل ایناست:
- خونریزی و کبودی
- درد توی سینه
- عفونت توی محل جراحی یا اطراف ایمپلنت
- انقباض کپسول پروتز سینه یا تشکیل بافت اسکار داخل سینه (که میتونه ایمپلنتو خراب یا جابهجا کنه)
- پارگی یا نشتی پروتز
- ناراحتی و تغییر حس توی سینهها که معمولا موقتیه
- تجمع مایعات دور ایمپلنت یا سروما که به تدریج جذب میشه
- زخم شدید پوست
- تعریق شدید شبانه
یه سری موارد هم هست که اگه دیدید، سریع باید به دکترتون خبر بدید، مثل:
- تب کردن
- قرمزی توی سینه و دور و برش، مخصوصا رگههای قرمز روی پوست
- حس گرما و داغی دور محل برش
این موارد میتونن نشونهای از عفونت باشن که نیاز به بررسی و اقدامات سریع دارن. بعد از بهبودی و طی کردن دوران نقاهت، هر دردی توی سینه، زیر بغل یا تغییر سایز و شکل سینهها (چه توی پروتز موقتی و چه دائمی) باید توسط جراح چک بشه.
بعضی از این علائم میتونه نشونه پارگی کپسول پروتز باشه. تشخیص پارگی سخت و زمانبره چون ایمپلنتها خیلی آروم نشتی میکنن. عوارض نادر دیگه هم مثل درد توی قفسه سینه و تنگی نفس ممکنه بعد از پروتز پیش بیاد که توی این صورت باید سریعاً به دکترتون مراجعه کنید.
یادتون نره که اگه پروتز سینه انجام دادید، مرتبا سینههاتونو بررسی کنید و هر تغییری مثل بزرگ شدن، تورم یا درد رو به جراحتون بگید تا مشکلتون رو حل کنه.
اقدامات بعد از پروتز سینه
- بعد از عمل پروتز سینه، بهتره از سوتینهای طبی مخصوص استفاده کنید. احتمالاً جراحتون برای کاهش درد براتون مسکن تجویز میکنه. همچنین یادتون نره که از جراحتون برنامهای برای برگشت به کار، فعالیتهای روزمره و زندگی روزانهتون بگیرید و همه توصیهها رو جدی بگیرید.
- اگه شاغل هستید، ممکنه بعد از چند روز بتونید به کارتون برگردید، ولی بعضیها نیاز دارن یک هفته کامل استراحت کنن تا دوران نقاهتشون بگذره. برگشت به فعالیتهای شدید بدنی مثل ورزش، حداقل دو ماه زمان میبره.
- بعد از عمل باید از فعالیتهایی که ضربان قلب و فشار خون شما رو بالا میبره و فعالیتهایی که حرکت سینهها رو بیشتر میکنه تا چند هفته دوری کنید. اگه استراحت رو جدی نگیرید و فعالیت شما باعث حرکت سینهها و پروتز بشه، ممکنه درد زیادی بکشید.
- معمولاً دو هفته بعد عمل، بخیهها کشیده میشن و اگه لولههای تخلیه یا درن هم داشته باشید، اونها هم برداشته میشن. اگه چه جراحی پروتز سینه طولانیمدت باشه، ولی هیچ تضمینی برای دائمی بودنش وجود نداره.
- ممکنه در آینده نیاز به جایگزینی ایمپلنت داشته باشید. بعد از جراحی باید یه سبک زندگی سالم برای خودتون انتخاب کنید. اگه سیگار میکشید، حتماً ترک کنید چون سیگار میتونه به بهبودیتون آسیب بزنه و روندش رو کند کنه.
اقدامات قبل از جراحی پروتز سینه
برای آماده شدن برای عمل، دستورالعملهای پزشک رو بهدرستی دنبال کنید. احتمالاً ازتون خواسته میشه که از نیمه شب قبل از عمل هیچ چیزی نخورید و ننوشید و اصطلاحا ناشتا باشید. از چند هفته قبل، پزشک ممکنه ازتون بخواد که اگه سیگار میکشید، ترک کنی. چون سیگار میتونه خطر عوارض بعد از عمل رو بالا ببره و جریان خون در بدن رو محدود کنه. همچنین سیگار کشیدن میتونه ایمنی بدنتون رو پایین بیاره و خطر عفونت بعد از جراحی رو افزایش بده.
مدلهای مختلف پروتز سینه
چند مدل پروتز سینه داریم که معمولاً استفاده میشه. بیا با هم نگاهی به اونها بندازیم و در مقاله انواع پروتز سینه به طور کامل اطلاعات رو میتونید ببینید.
-
پروتزهای آب نمکی
این نوع پروتزها یه پوسته سیلیکونی دارن که تو جراحی با محلول آب نمک استریل پر میشن. تو اندازههای مختلف هم موجودن. ازشون هم برای بزرگ کردن سایز سینه استفاده میشه و هم برای تقارن دادن به سینه.
این مدل پروتزها هم یه پوسته بیرونی سیلیکونی دارن که داخلشون با ژل سیلیکون پر شده. این نوع هم اندازههای مختلفی داره. زنان بالای 18 سال میتونن از این نوع پروتز استفاده کنن.
اگه دنبال یه پروتز با ظاهر طبیعی هستی، این مدل برای شما مناسبه. این پروتزها برای خانمهایی که میخوان کمبود سینهشون رو جبران کنن و در عین حال ظاهر طبیعی داشته باشن، پیشنهاد میشه.
-
پروتزهای گرد
اگه دوست داری سینههات برجسته و شیک باشن، باید این مدل پروتز رو انتخاب کنی. این نوع برای خانمهایی مناسبه که گردی بیشتر رو میپسندن.البته این پروتز هم انواع مختلف برآمدگی داره که در مقاله انواع پروتز سینه به طور کامل توضیح داده شده.
هر کدوم از این پروتزها ویژگیهای خاص خودشون رو دارن و بسته به نیاز و سلیقهات میتونی از اونا استفاده کنی.
پروتز سینه بعد از سرطان
بعد از جراحیهای ماستکتومی (که طی اون تمام بافت طبیعی پستان برداشته میشه)، میتونید عمل پروتز سینه انجام بدید.
ممکنه نیاز باشه چندین بار جراحی بشید تا به نتیجه دلخواهتون برسید. پروتز سینه برای کسایی که به خاطر سرطان، پستانشون رو از دست دادن خیلی مناسبه چون زیبایی و اعتماد به نفسشون رو دوباره به دست میارن.
اندازه پروتز سینه
پروتزهای سینه اندازههای مختلفی دارن و شما میتونید با توجه به نیاز و خواستهتون یکی از اونها رو انتخاب کنید. ولی یادتون باشه که باید به وزن پروتز هم توجه کنید. چون وزن پروتزها میتونه بهمرورزمان باعث افتادگی سینه بشه. هرچی پروتز سنگینتر باشه، سرعت افتادنش بیشتر میشه.
مثلاً یک پروتز سینه ۴۰۰ سیسی نسبت به ۳۰۰ سیسی زودتر دچار افتادگی میشه. پس هنگام انتخاب اندازه، حتماً با متخصصتون مشورت کنید و به توصیههاش اعتماد کنید.
هزینه پروتز سینه
هزینه پروتز سینه بستگی به مدل انتخابی و متخصصی که قراره جراحی رو انجام بده داره. هزینهها شامل ایمپلنت، بیهوشی، مرکز جراحی یا بیمارستان و آزمایشهای لازم میشه.در سال 1403 هزینه متغیر و بین 70 تا گاها 120 میلیون هستش.
علاوه بر این، برای لباسهایی که بعد از جراحی باید بپوشید و داروهایی که باید مصرف کنید هم باید هزینه در نظر بگیرید. معمولاً بیمهها جراحیهای زیبایی رو پوشش نمیدن، پس باید خودتون تمام هزینهها رو پرداخت کنید.
ایمنی پروتز سینه
مثل هر جراحی دیگهای، عمل پروتز سینه هم خطراتی داره مثل جای زخم، عفونت، پارگی ایمپلنت، چروک شدن پوست اطراف ایمپلنت، درد و غیره.
اما اگه این جراحی رو توسط یه دکتر باتجربه انجام بدید، این عوارض رو میتونید به حداقل برسونید. یادتون نره که مرتب پروتزهای سینهتون رو چک کنید و اگه هر تغییری دیدید، سریع به پزشکتون اطلاع بدید.