خدمات جراحی بینی

عمل پولیپ بینی

عمل پولیپ بینی یکی از جراحی های رایج است که در طی آن توده های نرمی که در بینی و سینوس وجود دارند برداشته می شود. معمولا زمانی پزشک این جراحی را به بیمار پیشنهاد می دهد که داروهای درمانی تاثیری نداشته باشد. این جراحی کمک می کند تا فرد تنفس راحت تری داشته باشد و هنگام خواب هم خروپف نکند. با ما همراه باشید تا به طور کامل در مورد جراحی پولیپ بینی به شما توضیح دهیم.

بیشتر بخوانید : جراحی بینی

عمل پولیپ بینی چیست؟

عمل پولیپ بینی یک نوع جراحی درمانی است که در طی آن جراح ضایعات و یا پولیپ هایی که در داخل مجرای بینی و همچنین سینوس ها وجود دارند را به طور کامل خارج می کند. پزشک قبل از انجام این جراحی با روش های مختلف، ابتدا تمام علائم بیمار را به خوبی بررسی می کند. در مورد بیماری های پس زمینه ای بیمار هم سوالاتی می پرسد و یک سری معاینات هم در مورد وضعیت و شرایط پولیپ ها انجام می دهد. پس از طی شدن این مراحل در نهایت پزشک تصمیم می گیرد با چه روشی و چگونه عمل پولیپ بینی را برای بیمار انجام دهد. از بهترین روش هایی که به واسطه آن می توان پولیپ بینی را تشخیص داد و روش جراحی را تعیین کرد، انجام معاینه، آزمایش سی تی اسکن، آندوسکوپی بینی و تست های آلرژیک است.

پولیپ بینی ممکن است چه خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشد؟

پولیپ بینی همیشه نیاز به جراحی ندارد و معمولا می توان مشکلات آن را با چند داروی درمانی حل کرد. اما با این حال باز هم ممکن است در بعضی از افراد وضعیت پولیپ بینی حاد شود که باید برای رفع این مشکل حتما جراحی بینی انجام داد. از آن جایی که پولیپ نوعی توده محسوب می شود، ممکن است به مرور زمان این توده رشد کند و بزرگ شود. حتی به ندرت پیش آمده که بعد از جراحی پولیپ، مجددا پولیپ دیگری به وجود آمده و رشد کرده است. تنها پزشک است که باید تشخیص دهد پولیپ بینی عمل شود یا خیر و با چه روشی عمل شود. پزشکان بعد از جراحی پولیپ، توده را به آزمایشگاه پاتولوژی می فرستند تا خوش خیم و بدخیم بودن آن و همچنین علت شد پولیپ مشخص شود.

انواع روش های عمل پولیپ بینی

همان طور که پیش تر هم به آن اشاره کردیم عمل پولیپ بینی با روش های مختلفی انجام می شود که در این قسمت هر کدام از آن ها را برای شما توضیح می دهیم:

روش پولیپکتومی

یکی از رایج ترین روش های عمل جراحی بینی، روش پولیپکتومی است که در این روش تمام پولیپ ها حذف می شوند. برای انجام این روش لازم نیست حتما بیمار به بیمارستان و اتاق عمل مراجعه کند و تحت بیهوشی قرار گیرد. بلکه پزشک در مطب خود بینی بیمار را بی حس می کند و با استفاده از ابزارهای تخصصی و اندوسکوپی، پولیپ ها را از بینی جدا کرده و خارج می کند. بعد از انجام عمل به صورت سرپایی، بیمار می تواند به خانه برود و دوره نقاهت خود را بگذراند.

روش آندوسکوپی سینوسی

یکی دیگر از روش های عمل پولیپ بینی، روش آندوسکوپی است که به وسیله دستگاه آندوسکوپ انجام می شود. در این روش پزشک لوله آندوسکوپی را وارد مجرای بینی می کند بدون آن که بخواهد بینی را برش دهد. از این روش بیشتر در مواقعی استفاده می کنند که پولیپ بینی بزرگ باشد و نتوان با مکش آن ها را خارج کرد. روش آندوسکوپی باعث می شود پولیپ ها کوچکتر شده و به راحتی از بینی خارج شوند. در این روش هم تمام پولیپ ها کاملا حذف می شوند و هیچ تکه ای از آن باقی نمی ماند. بعد از عمل هم پزشک برای پیشگیری از برگشت دوباره توه ها، بینی را با آب نمک شستشو می دهد که این امر موجب کاهش التهاب مجرای بینی هم می شود.

روش حذف پولیپ با لیزر

یکی دیگر از روش های عمل پولیپ بینی که در سال های اخیر رایج شده است، عمل لیزری است. در این روش با استفاده از دستگاه لیزر، پولیپ ها را با اشعه لیزری می سوزانند. البته این روش بیشتر زمانی موثر خواهد بود که پولیپ ابعاد کوچکی داشته باشد و برای از بین بردن ابعاد بزرگ تر پولیپ معمولا از همان روش هایی که قبلا توضیح دادیم استفاده می شود. در بعضی از موارد از لیزر به عنوان یک روش مکمل در کنار عمل آندوسکوپی و یا عمل پولیپکتومی هم استفاده می شود. به این شکل که ابتدا پزشک پولیپ های کوچک را با لیزر از بین می برد و قیمت بزرگ تر آن ها را با استفاده از آندوسکوپی از بینی خارج می کند.

جراحی پولیپ بینی در کودکان

عمل پولیپ بینی در کودکان هم به عنوان آخرین راه چاره برای درمان در نظر گرفته می شود. معمولا کودکانی که بینی آن ها دارای پولیپ است، آسیب پذیرتر از بزرگسالانی هستند که پولیپ دارند. چرا که این پولیپ ها باعث اختلال در رشد صورت و دندان ها می شود و عملکرد طبیعی تنفس آن ها را هم دچار مشکل می کندو معمولا پزشکان ابتدا از داروها برای درمان کمک می گیرند اما زمانی که این روش موثر نباشد، برای جلوگیری از عفونت های مکرر سینوسی مجبور به جراحی پولیپ بینی در کودکان می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا