عوارض لیپوماتیک
یکی از مشکلات رایج برای تمامی افرادی که به دنبال اندامی ایده آل هستند، وجود چربی های ناخواسته است که با روش های مختلفی قابل برداشتن و حذف شدن است. یکی از این روش ها، جراحی لیپوماتیک است که روشی کم تهاجمی و تا حد زیادی کم خطر برای حذف چربی های اضافی است و در کنار تمامی مزایا و تاثیرات مثبت، دارای عوارضی نیز می باشد. در این مطلب، شما را با برخی از شایع ترین عوارض لیپوماتیک آشنا خواهیم کرد.
لیپوماتیک چیست؟
همان طور که گفته شد، این عمل نوعی لیپوساکشن است که به دلیل سادگی نوع جراحی، دارای عوارض کم و در عین حال نتایج فراوانی است. انجام این جراحی بر خلاف سایر جراحی ها، با برش های زیادی همراه نبوده و به همین دلیل دوران نقاهت کمتری نیز دارد. در لیپوماتیک با استفاده از امواج فراصوت، تمامی چربی های اضافی به شکل مایع درآمده و شل می شوند و سپس توسط دستگاه ساکشن، از بدن بیمار خارج خواهند شد. لوله های ساکشن نیز در حدود یک میلی متر زیر پوست و در کنار چربی ها قرار می گیرند. لازم است بدانید در طول انجام عمل لیپوماتیک، به عروق و سلول های چربی فرد آسیبی وارد نمی شود و تنها سلول های چربی اضافی در موضع مورد نظر به طور کامل و بسیار ایمن از بدن فرد خارج می شوند. انجام جراحی لیپوماتیک نسبت به سایر روش های پیکرتراشی سنتی، آسیبی به پوست نیز وارد نکرده و از این رو، دوران بهبودی کمتری نیز در مقایسه با آن ها دارد.
عوارض لیپوماتیک چیست؟
هر چند جراحی لیپوماتیک، نسبت به سایر عمل های جراحی ساده تر بوده و دارای عوارض و خطرات احتمالی کمی نیز می باشد، با این حال این جراحی نیز عملی غیر سرپایی است و با خطرات و عوارض کم ولی احتمالی همراه است. برخی از شایع ترین عوارض پس از انجام لیپوماتیک، شامل موارد زیر می باشد:
-
عوارض بیهوشی
از آن جایی که انجام عمل لیپوماتیک با توجه به نوع عمل و شرایط بیمار، با استفاده از بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می شود، ممکن است در برخی موارد، با عوارض داروی بیهوشی مانند سرگیجه، تهوع و غیره همراه باشد.
-
ایجاد درد
با توجه به برش های ایجاد شده روی پوست در طول عمل لیپوماتیک، به منظور وارد کردن کانول و ابزار جراحی، ممکن است بیمار مقداری درد در ناحیه جراحی شده داشته باشد که در اغلب موارد، قابل تحمل است. توصیه می شود در مواردی که درد غیر قابل تحمل و مدیریت است، از دارو های مسکن استفاده شود.البته تا حداقل 2 هفته ممکنه در نواحی ای که لیپوماتیک انجام داده اید احساس کوفتگی داشته باشید.
-
بروز عفونت
به طور کلی، در تمامی جراحی های انجام شده توسط برش در پوست و یا وارد کردن وسیله ای داخل بدن، احتمال بروز عفونت نیز وجود دارد که لازم است با دیدن علائم آن مانند ترشحات چرکی، به پزشک مراجعه شود. در این شرایط، پزشک نیز با تجویز دارو های آنتی بیوتیک، از پیشرفت عفونت به سایر قسمت ها جلوگیری خواهد کرد.
-
عدم تقارن
ممکن است در حین برداشتن چربی های اضافی از موضع مورد نظر مانند شکم، پهلو، باسن و غیره، حجم چربی ها به یک میزان خارج نشود و عدم تقارن در ناحیه جراحی شده ایجاد شود. این عدم تقارن، موجب ایجاد ظاهری ناهموار و نامطلوب در قسمت مورد نظر خواهد شد.
-
ایجاد بی حسی
از دیگر عوارض لیپوماتیک، ایجاد بی حسی است که به دلیل تحریک اعصاب در موضع مورد نظر صورت می گیرد. این بی حسی موقتی بوده و تنها در مواردی که آسیب وارد شده به اعصاب جدی باشد، امکان دائمی شدن آن نیز وجود دارد.
-
آسیب به اندام های داخلی
کانولا یا لوله مکش چربی اضافی، در برخی موارد به عمق بیشتری نفوذ کرده و موجب آسیب به اندام های داخلی خواهد شد. در این شرایط، لازم است بیمار با انجام جراحی اورژانسی، به منظور ترمیم آسیب موجود، از بروز عوارض خطرناک بعدی جلوگیری کند.
-
آمبولی چربی
هر چند در جراحی لیپوماتیک، تمامی چربی ها پس از جدا شدن توسط کانول خارج می شوند، با این حال ممکن است در برخی موارد، مقداری از چربی خارج نشده و در جریان خون راه پیدا کند. تجمع چربی در خون، ریه یا مغز، موجب بروز آمبولی شده که نوعی حالت اورژانسی است و در صورت عدم درمان به موقع، موجب مرگ بیمار خواهد شد.
-
اختلالات قلبی و کلیوی
از دیگر عوارض لیپوماتیک، احتمال بروز اختلالات کلیه و قلب است که به دلیل تزریق مایعات و دارو های مختلف به بدن اتفاق می افتد. این موارد، تعادل آب و الکترولیت بدن را به هم زده و در نهایت، به عملکرد قلب و سلامت آن نیز آسیب وارد خواهد کرد.
-
سروما
این عارضه، به دلیل عدم رعایت نکات مراقبتی پس از لیپوماتیک و نچسبیدن پوست شکم به عضله های شکم و ایجاد فضای خالی در زیر پوست اتفاق می افتد. اغلب پزشکان به منظور جلوگیری از بروز این عارضه، استفاده از گن مخصوص را برای بیماران، در مدت زمان مشخصی از جراحی لیپوماتیک بسیار ضروری می دانند.