جراحی های سینه

ژنیکوماستی چیست؟

ژنیکوماستی یک مشکل در مردان است که باعث بزرگ شدن سینه‌ها می‌شود. این اتفاق ممکن است در یکی از سینه‌ها یا هر دو سینه رخ بده و اندازه آن‌ها می‌تواند برابر یا متفاوت باشد. دلیل اصلی این مشکل به هم خوردن تعادل هورمون‌ها در بدن آقایون است. به این شکل که مقدار هورمون استروژن نسبت به تستسترون بیشتر می‌شود. این تغییرات هورمونی ممکن است به دلیل کاهش تستسترون یا افزایش استروژن رخ دهد.

آنچه در این مطلب میخوانید

  • علت ژنیکوماستی

  • علائم ژنیکوماستی

  • درمان ژنیکوماستی

  • اقدامات لازم پیش از انجام جراحی

  • دوره نقاهت و بهبودی پس از جراحی

ژنیکوماستی یک عارضه است که معمولا در نوزادها، نوجوانانی که در سنین بلوغ هستند و سالمندان دیده می‌شود. هر گروهی شرایط خاص خودش را دارد. گاهی اوقات این مشکل خود به خود برطرف می‌شود و نیازی به درمان ندارد ولی در برخی موارد باید فکری به حال آن کرد. در این مقاله به بررسی ژنیکوماستی می‌پردازیم.

علت‌های ژنیکوماستی

بعضی از دلایلی که می‌توانند تعادل هورمونی را به هم بزنند عبارت‌اند از:

  • تغییرات طبیعی هورمون‌ها: هورمون‌های استروژن و پروژسترون بر ویژگی‌های جنسی زنان و مردان تاثیر می‌گذارند. تستوسترون مسئول حجم و توده عضلانی و رشد مو در مردان است و استروژن مسئول رشد سینه‌ها. در دوران نوزادی، نوزادان تحت تاثیر استروژن دریافتی از مادر هستند که بعد از دو تا سه هفته از بین می‌رود. در دوران بلوغ هم بیشترین تغییرات هورمونی اتفاق می‌افتد که بعد از شش ماه تا دو سال بهبود می‌یابد.
  • مصرف داروها: بعضی داروها می‌توانند باعث برهم خوردن تعادل هورمونی و بروز ژنیکوماستی شوند. داروهایی مثل آنتی آندروژن‌ها برای درمان بزرگی یا سرطان پروستات، داروهای ایدز، ضد اضطراب مثل دیازپام، ضد افسردگی، آنتی‌بیوتیک‌ها و داروهای شیمی‌درمانی.
  • برخی اختلالات مرتبط با سلامت بدنی: بعضی بیماری‌ها و مشکلات سلامت می‌توانند باعث بروز ژنیکوماستی شوند. همانطور که افراد مسن‌تر می‌شوند، نظم هورمون‌ها مختل می‌شود، مخصوصاً در مردان چاق. تومورها، پرکاری تیروئید، بیماری‌های کلیوی و نارسایی‌های کبدی همگی می‌توانند مشکلات هورمونی ایجاد کنند که منجر به ژنیکوماستی شوند.

علائم ژنیکوماستی

بعضی وقت‌ها بزرگی سینه‌های مردان به دلیل چاقی است و نیازی به نگرانی نیست. اما اگر نشانه‌های زیر را دارید باید حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • ورم و بزرگی بافت سینه
  • درد در ناحیه سینه
  • حساسیت نسبت به لمس سینه‌ها
  • ترشح از نوک سینه (یک یا هر دو)

درمان ژنیکوماستی

ژنیکوماستی در بیشتر مواقع خود به خود بهبود پیدا می‌کند و نیازی به درمان خاصی ندارد. اما اگر علت این مشکل اختلالاتی مثل سوء تغذیه یا سیروز کبدی باشد، باید به فکر درمان باشید.

تغییر در مصرف داروها

اگر ژنیکوماستی به خاطر مصرف داروها به وجود آمده باشد، باید مصرف آن دارو متوقف شود و داروی جدیدی جایگزین شود.

مصرف داروهای درمانی

داروهایی مثل تاموکسیفن و رالوکسیفن می‌توانند به درمان ژنیکوماستی کمک کنند.

جراحی و برداشت بافت اضافی سینه

اگر کسی از ظاهر بزرگ سینه‌های خود ناراضی باشد، می‌تواند تحت عمل جراحی قرار بگیرد. جراحی ژنیکوماستی شاید اصلی‌ترین روش درمانی باشد. همچنین استفاده از روش‌های صحیح برای پیشگیری از بازگشت بیماری بسیار مهم است. در بعضی موارد فقط بریدگی اطراف نوک سینه کافی است، ولی گاهی نیاز به بریدگی زیر سینه هم وجود دارد. این تکنیک بسته به اندازه سینه‌ها و میزان بافت اضافی انتخاب می‌شود. پزشک با معاینه و انجام تست‌های مختلف، روش مناسب را انتخاب می‌کند.

مراقبت‌های بعد از جراحی ژنیکو

مراقبت صحیح بعد از جراحی برای تضمین نتیجه موفق خیلی مهم است. توصیه‌هایی که پزشک می‌دهد باید در خانه انجام شوند. در برخی موارد، بی‌توجهی به توصیه‌ها می‌تواند باعث عفونت و ایجاد اسکارهای نازیبا شود که با مراجعه به موقع به پزشک قابل پیشگیری هستند.

اقدامات لازم پیش از جراحی

  • انجام تست‌های آزمایشگاهی
  • قطع مصرف بعضی داروها و جایگزینی داروهای تجویز شده توسط پزشک
  • ترک سیگار و دخانیات
  • عدم مصرف آسپیرین، داروهای ضدالتهابی و مکمل‌های گیاهی که احتمال خونریزی را افزایش می‌دهند

به طور کل ژنیکوماستی میتواند یه عارضه خوش خیم باشه و با داروهای ساده که توسط متخصص غدد تجویز میشه بهبود پیدا کنه ولی افرادی هستن که با دارو مشکلاتشون حل نمیشه و یا اینکه بعد از مدتی ممکنه دوباره بافت ژنیکوماستی برگرده که با مراجعه به جراح پلاستیک دکتر حسامی میتوانید این عارضه رو با یه جراحی نسبتا ساده رفع کنید.درصورتی که بخواهید درباره نحوه جراحی ژنیکوماستی سوال دارید به مقاله مرتبط مراجعه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا