عوارض پروتز سینه
یکی از نگرانیهای اصلی افرادی که برای پروتز سینه ، عوارض پروتز سینه است. این جراحی به منظور افزایش سایز و خوشفرم شدن سینهها انجام میشود، اما میتواند عوارض مختلفی نیز به همراه داشته باشد، از جمله درد، ورم، خونریزی و همچنین عوارض جدیتری مانند انقباض کپسولی و پارگی یا نشت پروتز. اگر شما هم قصد انجام این عمل را دارید اما از عوارض آن نگران هستید، در این مطلب همراه ما باشید تا با عوارض جراحی پروتز سینه بیشتر آشنا شوید.
آیا پروتز سینه عوارض دارد؟
عمل پروتز سینه همانند هر جراحی تهاجمی دیگر، با ریسک و عوارضی همراه است. هرچند ممکن است همه افراد این عوارض را تجربه نکنند، اما عوارض عمومی ناشی از پروتز سینه شامل بیحسی نوک سینهها، درد و سرگیجه به خاطر داروی بیهوشی است.
باتوجه به تفاوتهای واکنشهای سیستم ایمنی بدن افراد، طبیعتاً علائم و شدت عوارض کارگذاری پروتز سینه نیز در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. این عوارض عمومی معمولاً طی چند روز اول پس از عمل برطرف میشوند. مهارت و تجربه جراح و کیفیت تجهیزات کلینیک یا بیمارستان نیز نقش مهمی در شدت عوارض پروتز سینه دارند.
عوارض پروتز سینه
پروتز سینه، همانند دیگر جراحیهای زیبایی، با خود عوارضی را به همراه دارد. هر چند نوع پروتز ممکن است متفاوت باشد (سیلیکونی یا آب نمکی)، اما عوارض آنها مشابه هستند. در ادامه، شایعترین عوارض پروتز سینه را مرور میکنیم:
-
درد
درد مزمن یکی از رایجترین عوارض پروتز سینه است. این درد معمولاً به خاطر تورم و انقباض کپسولی ایجاد میشود و معمولاً زیاد طولانی نیست.
-
عفونت
عفونت میتواند ناشی از عدم رعایت موارد بهداشتی، استفاده از تجهیزات آلوده در اتاق عمل یا پانسمان غیراستریل بعد از عمل باشد. پزشک معمولاً با تجویز آنتیبیوتیک، عفونت را درمان میکند، اما در موارد شدید ممکن است نیاز به خارج کردن پروتز باشد. علائمی مانند قرمز شدن ناحیه اطراف سینه، درد، سوزش، التهاب و ورم نشانههای عفونت هستند.
-
جای زخم
جای زخم و ایجاد اسکار پوستی به خاطر برش زیر سینه برای وارد کردن پروتز ممکن است ایجاد شود. این زخمها معمولاً با کرمهای ترمیمکننده و لیزر قابل درمان هستند.
-
قرمزی پوست اطراف سینه
حساسیت پوست اطراف سینه میتواند منجر به تورم و قرمزی شود که از عوارض رایج جراحی پروتز سینه است.
-
ورم سینه
تورم یا ورم غیرطبیعی از دیگر عوارضی است که معمولاً چند روز بعد از عمل برطرف میشود.
-
خونریزی
خونریزی در جراحیهای زیبایی طبیعی است. فعالیتهای جسمی سنگین ممکن است به بخیهها آسیب بزند و باعث خونریزی شود. در صورت بروز خونریزی، حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
-
انقباض کپسولی
انقباض کپسولی بخشی از فرایند طبیعی بدن در واکنش به جسم خارجی مثل پروتز است. این واکنش باعث تولید بافت فیبروز در اطراف کپسول میشود که به مرور کوچک میشود و انقباض کپسولی را به وجود میآورد.
-
پارگی پروتز
آسیب یا پارگی پروتز از عوارض ناخوشایند جراحی پروتز سینه است. در صورت پارگی پروتز، مایع داخلی به بافت بدن نفوذ میکند. پروتز آب نمکی مشکلی ایجاد نمیکند و فقط باید پوسته خارج شود. اما در مورد پروتزهای سیلیکونی و دائمی، نیاز به خارجکردن سریع آنها است.
-
چروک و موجدار شدن پروتز
چروک یا موجدار شدن پروتز به خاطر کیفیت نامطلوب پروتزها اتفاق میافتد و در صورت درد یا فرم نامناسب باید تعویض شود.
-
نشت سیلیکون
نشت سیلیکون میتواند منجر به تشکیل تودههای زیری به نام گرانولومای سیلیکون شود.
-
سروما
سروما نیز از عوارض پروتز سینه است که بهخاطر انباشته شدن مایعات در اطراف پروتز ایجاد میشود. این وضعیت باعث درد، تورم و تغییر فرم سینه میشود و نیاز به تخلیه مایعات با سرنگ یا برش سطحی دارد.
پروتز سینه و شیردهی
بهطور کلی، انجام جراحیهای زیبایی سینه مانند لیفت، ماموپلاستی و پروتز سینه، اختلالی در روند شیردهی ایجاد نمیکند. اما در برخی موارد ممکن است جراح حین عمل به اشتباه به عصبهای شیردهی یا غدد شیری آسیب برساند که این موضوع میتواند به مشکلاتی در شیردهی منجر شود. شیوه انجام عمل، محل برش و مدل قرارگیری پروتزها از عواملی هستند که در صورت عدم رعایت، ممکن است باعث اختلال در شیردهی شوند.
آیا پروتز سینه باعث سرطان میشود؟
تا به حال، دلیل علمی مستندی مبنی بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان سینه یا ریسک بیشتر سرطان سینه در افرادی که پروتز سینه دارند، در دسترس نیست. بنابراین نمیتوان پروتز سینه را به عنوان عامل یا مسبب سرطان در خانمها دانست.
آیا پروتز سینه مانع از تشخیص توده های سرطانی میشود؟
علاوه بر نگرانیهای مرتبط با سرطان، این دغدغه نیز وجود دارد که آیا پروتز سینه میتواند تشخیص سرطان سینه را به تاخیر بیندازد یا خیر. این مسئله بیشتر به پروتزهای سیلیکونی یا سالینی (آب نمکی) نسبت داده میشود.
یکی از روشهای تشخیص سرطان سینه، ماموگرافی است. ژل و محلول آب نمک موجود در این پروتزها مانع عبور امواج ماموگرافی میشود، در نتیجه بافت پستان حین معاینه با ماموگرافی قابل مشاهده نیست. البته، با پیشرفت تکنولوژی، این مشکل در اکثر دستگاههای ماموگرافی نوین برطرف شده است. پزشکان توصیه میکنند افرادی که سابقه خانوادگی سرطان سینه دارند، بهتر است از انجام ایمپلنت سینه خودداری کنند.