خدمات فیزیوتراپی

فیزیوتراپی برای زانو

فیزیوتراپی زانو ،زانو یکی از عضو های حساس و مهم  بدن هست که به دلیل حرکت های مختلفی که می تونه انجام بده، در کارها و فعالیت های روزانه خیلی کمک کننده ست. اختلالات زانو ممکنه از آسیب های فرسایشی مثل آرتروز و تخریب مفصل، آسیب های تروماتیک مثل ضربه و برخورد یا تصادف، ایجاد میشه. فیزیوتراپی کمک می کنه بافت های آسیب دیده زانو درمان بشن و مشکلات زانو هم به طور موثری رفع بشن.

فیزیوتراپی زانو برای چه کسانی مناسب است؟

فیزیوتراپی زانو برای افرادی که مشکلات و آسیب‌های زانو دارند، بسیار مفید و ضروری است. برخی از شرایط و مواردی که فیزیوتراپی زانو برای آنها توصیه می‌شود، شامل موارد زیر است:

  1. آسیب‌های ورزشی: ورزشکارانی که دچار آسیب‌های زانو مانند کشیدگی، پارگی لیگامان‌ها یا مینیسک شده‌اند.
  2. آرتروز (استئوآرتریت): افرادی که دچار سایش و فرسایش مفصل زانو به دلیل آرتروز هستند.
  3. جراحی‌های زانو: بیمارانی که تحت عمل جراحی زانو مانند جراحی تعویض مفصل یا بازسازی لیگامان قرار گرفته‌اند.
  4. درد مزمن زانو: افرادی که به دلیل درد مزمن زانو ناشی از عوامل مختلف دچار مشکلات حرکت و فعالیت‌های روزانه هستند.
  5. مشکلات مکانیکی زانو: بیمارانی که مشکلات مکانیکی مانند بی‌ثباتی زانو یا مشکل در حرکت صاف زانو دارند.
  6. التهاب تاندون: افرادی که به دلیل التهاب و آسیب‌های تاندون زانو دچار درد و مشکلات حرکت شده‌اند.

خدمات فیزیوتراپی منزل

بهترین روش فیزیوتراپی زانو

فیزیوتراپی زانو روش های مختلفی داره که تو مراکز مختلف و حتی تو منزل هم میشه اون ها رو انجام داد. اما بهترین روش فیزیوتراپی زانو که خیلی زود نتیجه میده و می تونه به شکل کامل بیماری رو درمان کنه روش های زیر هستند:

  • الکتروتراپی

طبق نظر بیشتر بیماران و تجربه فیزیوتراپیست ها، بهترین روش فیزیوتراپی زانو الکتروتراپیه که با کمک جریان های الکتریکی انجام میشه. این روش باعث می شه تا هورمون اندورفین که یه هورمون ضد درد و مسکن طبیعیه در ناحیه مورد نظر ترشح بشه. این موضوع کمک می کنه تا درد و التهاب کاهش پیدا کنه.

  •  لیزر درمانی

افرادی که زانوهاشون به طور جدی آسیب دیده می تونن سراغ لیزر درمانی که به عنوان یه درمان پر قدت و پر توان شناخته میشه، برن. از خوبی های لیزر این هست که می تونه به عمق زیادی از بافت نفوذ کنه و بافت آسیب دیده رو ترمیم کنه.

تبلیغات

هزینه عمل بینی

هزینه جراحی زیبایی بینی

  • نیدلینگ یا سوزن درمانی

یکی دیگه از بهترین روش فیزیوتراپی زانو، روش سوزن درمانی هست که کمک می کنه هورمون اندورفین و کورتیزون در بدن ترشح بشن. همچنین می تونه نقاط ماشه ای رو مسدود کنه. نقاط ماشه ای همون نقاطی هستن که عامل اصلی درد در اون وجود داره. زمانی که سوزن به این نقاط فرو برده میشه، درد از بین می ره. سوزن درمانی یه روش مدرن و جدیده که تو سال های اخیر تو ایران خیلی باب شده و طرفدار پیدا کرده.

  • درمان دستی

فیزیوتراپیست ها همشون دوره هایی آموزش دیدن که دست های خیلی قدرتمند و ماهری دارن که می تونن با ماساژ حرفه ای و تخصصی خودشون درد زانو رو تسکین بدن و ببهود ببخشن. با تجربه و حرفه ای بودن فیزیوتراپیست تو زمینه درمان دستی یا همون منوال تراپی خیلی تو روند بهبودی بیمار مهمه. برای همین تاکید می کنیم اگه میخواین این روش درمانی رو انتخاب کنین، فیزیوتراپیستی رو انتخاب کنین که می دونین و مطمئن هستین تو این زمنیه بی نظیر عمل می کنه. می تونین از بقیه بیمارها بپرسین که تو این زمینه از فیزیوتراپیستشون راضی بودن یا نه.

تمرینات فیزیوتراپی زانو در منزل

تمرینات فیزیوتراپی زانو

تمرینات فیزیوتراپی زانو به بهبود قدرت، انعطاف‌پذیری و پایداری مفصل زانو کمک می‌کنند. در ادامه، برخی از تمرینات رایج برای زانو را معرفی می‌کنیم:

1. تمرین تقویت عضله چهارسر ران (Quadriceps Set)

  • روش اجرا: روی زمین بنشینید و پاهای خود را صاف کنید. عضلات جلوی ران (چهارسر) را منقبض کنید و زانو را به زمین فشار دهید. این وضعیت را برای ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید و سپس رها کنید.
  • تعداد تکرار: ۱۰ تا ۱۵ بار.

2. تمرین پل (Bridging)

  • روش اجرا: به پشت دراز بکشید و زانوها را خم کنید، پاها روی زمین قرار گیرد. با فشار دادن پاها به زمین، باسن خود را بالا ببرید تا یک پل بسازید. این وضعیت را برای ۵ تا ۱۰ ثانیه نگه دارید و سپس به آرامی پایین بیاورید.
  • تعداد تکرار: ۱۰ تا ۱۵ بار.

3. تمرین کشش عضله همسترینگ (Hamstring Stretch)

  • روش اجرا: به پشت دراز بکشید و یکی از پاها را بالا ببرید، با دست پشت ران را بگیرید و پا را به سمت خود بکشید تا جایی که در پشت ران کشش احساس کنید. این وضعیت را برای ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید و سپس پا را عوض کنید.
  • تعداد تکرار: ۲ تا ۳ بار برای هر پا.

4. تمرین اسکات نیمه (Mini Squats)

  • روش اجرا: بایستید و پاها را به عرض شانه باز کنید. به آرامی زانوها را خم کنید و به حالت نیمه‌اسکات (زانوها تا زاویه ۴۵ درجه خم شوند) بروید. سپس به حالت ایستاده بازگردید.
  • تعداد تکرار: ۱۰ تا ۱۵ بار.

5. تمرین کشش ساق پا (Calf Stretch)

  • روش اجرا: روبروی دیوار بایستید و یک پا را جلو و دیگری را عقب قرار دهید. پای عقب را صاف نگه دارید و پاشنه پا را به زمین فشار دهید. در این حالت کشش در پشت ساق پا احساس می‌شود. این وضعیت را برای ۱۵ تا ۳۰ ثانیه نگه دارید و سپس پا را عوض کنید.
  • تعداد تکرار: ۲ تا ۳ بار برای هر پا.

6. تمرین بالا بردن پا (Straight Leg Raise)

  • روش اجرا: به پشت دراز بکشید و یکی از پاها را خم کنید و پا دیگر را صاف روی زمین قرار دهید. پای صاف را به آرامی بلند کنید تا حدود ۳۰ سانتیمتر از زمین بالا بیاید. سپس به آرامی پایین بیاورید.
  • تعداد تکرار: ۱۰ تا ۱۵ بار برای هر پا.

فواید فیزیوتراپی زانو

زانو درد از جمله دردهایی هست که می تونه فعالیت های روزانه فرد رو مختل کنه و باعث بشه فرد یک جا نشین بشه و عملا نتونه کارهای شخصی خودش رو هم انجام بده. پس مهم ترین فایده فیزیوتراپی زانو این هست که به افراد کمک می کنه به زندگی عادی خودشون برگردن. اگه بخوایم از فواید دیگه فیزیوتراپی برای زانو بهتون بگیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • التهاب مفصل زانو از بین میره.

  • تعادل بدن افزایش پیدا می کنه.

  • عملکرد بدن تو انجام فعالیت های روزمره بهبود پیدا می کنه.

  • درد رو تا میزان زیادی کاهش میده.

  • اگه فرد نیاز به جراحی زانو داشته باشه، این زمان رو به تاخیر میندازه.

مدت زمان فیزیوتراپی زانو چقدر هست؟

این که شما چند جلسه به فیزیوتراپی زانو نیاز داشته باشین کاملا بستگی به شرایط و وضعیت زانوتون بستگی داره. اول فیزیوتراپیست یه شرح حال کامل از شما می گیره و زانوتون رو به طور کامل معاینه می کنه و پرونده پزشکیتون رو هم مطالعه می کنه. بعد از اون تصمیم می گیره که برای شما تعیین کنه به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز دارین. ممکنه این زمان از چند روز در هفته تا 6 هفته متغیر باشه.

مقدار این جلسات بستگی داره که زانوی شما تو این مدت فیزیوتراپی چه تغییری کرده باشه. همچنین این که بخواین جراحی کنین و یا این که جراحی انجام داده باشین هم روی این طول مدت زمان تاثیر مستقیم داره. معمولا فیزیوتراپیست در بین جلسات فیزیوتراپی با شما تماس می گیره تا از وضعیت زانوی شما بعد از هر جلسه فیزیوتراپی با خبر بشه. بعد طبق اون تصمیم می گیره هر چند وقت جلسات رو شرکت کنین.

فیزیوتراپی زانو در منزل

بعضی از بیمارها هستن که واقعا راه رفتن براشون مشکله و یا نمی تونن ساعت های طولانی تو کلینیک یا مرکز فیزیوتراپی منتظر بشینن تا نوبتشون برسه. یا بعضی از بیمارها هم هستن که نمی تونن یه مسیر پر ترافیک و تو تهران طی کنن تا برسن به مرکز فیزیوتراپی. برای همین ما به این بیمارها توصیه می کنیم فیزیوتراپی در منزل انجام بدن.

این افراد می تونن با مرکز تماس بگیرن و ازشون درخواست کنن که یه فیزیوتراپیست خانم یا آقا برای ویزیت و انجام کارهای درمانی به منزل اعزام کنن. از اون جایی که منزل بیمار محیط امن تر و آروم تری برای بیمار هست، معمولا روندهای درمانی خیلی بهتر انجام میشه و بیمار خیلی زود از فیزیوتراپی زانو نتیجه میگیره.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا