خدمات فیزیوتراپی

فیزیوتراپی برای زانو

فیزیوتراپی زانو ،زانو یکی از عضو های حساس و مهم  بدن هست که به دلیل حرکت های مختلفی که می تونه انجام بده، در کارها و فعالیت های روزانه خیلی کمک کننده ست. اختلالات زانو ممکنه از آسیب های فرسایشی مثل آرتروز و تخریب مفصل، آسیب های تروماتیک مثل ضربه و برخورد یا تصادف، ایجاد میشه. فیزیوتراپی کمک می کنه بافت های آسیب دیده زانو درمان بشن و مشکلات زانو هم به طور موثری رفع بشن.

فیزیوتراپی زانو برای چه کسانی مناسب است؟

اکثر افرادی که مشکلات مختلف زانو دارن می تونن فیزیوتراپی انجام بدن. افرادی که آرتروز زانو دارن و یا مفصل زانو اون ها در حال تخریبه، کسانی که مینیسک زانوشون آسیب دیده، افرادی که دچار التهاب بافت های نرم بورسیت ها و یا تاندونیت ها شدن می تونن با فیزیوتراپی مشکلاتشون رو درمان کنن. حتی افرادی که هم دچار شکستگی زانو شدن و تو دوره نقاهت هستن هم می تونن فیزیوتراپی زانو انجام بدن.

بهترین روش فیزیوتراپی زانو

فیزیوتراپی زانو روش های مختلفی داره که تو مراکز مختلف و حتی تو منزل هم میشه اون ها رو انجام داد. اما بهترین روش فیزیوتراپی زانو که خیلی زود نتیجه میده و می تونه به شکل کامل بیماری رو درمان کنه روش های زیر هستند:

الکتروتراپی

طبق نظر بیشتر بیماران و تجربه فیزیوتراپیست ها، بهترین روش فیزیوتراپی زانو الکتروتراپیه که با کمک جریان های الکتریکی انجام میشه. این روش باعث می شه تا هورمون اندورفین که یه هورمون ضد درد و مسکن طبیعیه در ناحیه مورد نظر ترشح بشه. این موضوع کمک می کنه تا درد و التهاب کاهش پیدا کنه.

 لیزر درمانی

افرادی که زانوهاشون به طور جدی آسیب دیده می تونن سراغ لیزر درمانی که به عنوان یه درمان پر قدت و پر توان شناخته میشه، برن. از خوبی های لیزر این هست که می تونه به عمق زیادی از بافت نفوذ کنه و بافت آسیب دیده رو ترمیم کنه.

نیدلینگ یا سوزن درمانی

یکی دیگه از بهترین روش فیزیوتراپی زانو، روش سوزن درمانی هست که کمک می کنه هورمون اندورفین و کورتیزون در بدن ترشح بشن. همچنین می تونه نقاط ماشه ای رو مسدود کنه. نقاط ماشه ای همون نقاطی هستن که عامل اصلی درد در اون وجود داره. زمانی که سوزن به این نقاط فرو برده میشه، درد از بین می ره. سوزن درمانی یه روش مدرن و جدیده که تو سال های اخیر تو ایران خیلی باب شده و طرفدار پیدا کرده.

درمان دستی

فیزیوتراپیست ها همشون دوره هایی آموزش دیدن که دست های خیلی قدرتمند و ماهری دارن که می تونن با ماساژ حرفه ای و تخصصی خودشون درد زانو رو تسکین بدن و ببهود ببخشن. با تجربه و حرفه ای بودن فیزیوتراپیست تو زمینه درمان دستی یا همون منوال تراپی خیلی تو روند بهبودی بیمار مهمه. برای همین تاکید می کنیم اگه میخواین این روش درمانی رو انتخاب کنین، فیزیوتراپیستی رو انتخاب کنین که می دونین و مطمئن هستین تو این زمنیه بی نظیر عمل می کنه. می تونین از بقیه بیمارها بپرسین که تو این زمینه از فیزیوتراپیستشون راضی بودن یا نه.

تمرینات فیزیوتراپی

یکی دیگه از روش های فیزیوتراپی زانو، تمرینات و حرکات مخصوصی هست که فیزیوتراپیست اون ها را یا برای بیمار انجام میده و یا به بیمار آموزش میده تا به خوبی این حرکات و انجام بده. این تمرینات جز بهترین روش فیزیوتراپی زانو شناخته می شن که باعث میشه بافت ها تقویت بشن و انعطاف پذیری بالایی پیدا کنن. همچنین باعث میشه عضله های زانو قدرتمند بشن.

مگنت تراپی

تو روش مگنت تراپی یه میدان مغناطیسی ایجاد می کنن تا این جریان به بافت های زانو بیشتر نفوذ کنه و درد کنترل بشه و آسیب هایی که وجود دارن هم درمان بشن. این روش می تونه سلول های بافت زانو رو تحریک کنه تا التهابشون کاهش پیدا کنه و درد کمتر بشه.

فواید فیزیوتراپی زانو

زانو درد از جمله دردهایی هست که می تونه فعالیت های روزانه فرد رو مختل کنه و باعث بشه فرد یک جا نشین بشه و عملا نتونه کارهای شخصی خودش رو هم انجام بده. پس مهم ترین فایده فیزیوتراپی زانو این هست که به افراد کمک می کنه به زندگی عادی خودشون برگردن. اگه بخوایم از فواید دیگه فیزیوتراپی برای زانو بهتون بگیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • التهاب مفصل زانو از بین میره.
  • تعادل بدن افزایش پیدا می کنه.
  • عملکرد بدن تو انجام فعالیت های روزمره بهبود پیدا می کنه.
  • درد رو تا میزان زیادی کاهش میده.
  • اگه فرد نیاز به جراحی زانو داشته باشه، این زمان رو به تاخیر میندازه.

مدت زمان فیزیوتراپی زانو چقدر هست؟

این که شما چند جلسه به فیزیوتراپی زانو نیاز داشته باشین کاملا بستگی به شرایط و وضعیت زانوتون بستگی داره. اول فیزیوتراپیست یه شرح حال کامل از شما می گیره و زانوتون رو به طور کامل معاینه می کنه و پرونده پزشکیتون رو هم مطالعه می کنه. بعد از اون تصمیم می گیره که برای شما تعیین کنه به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز دارین. ممکنه این زمان از چند روز در هفته تا 6 هفته متغیر باشه.

مقدار این جلسات بستگی داره که زانوی شما تو این مدت فیزیوتراپی چه تغییری کرده باشه. همچنین این که بخواین جراحی کنین و یا این که جراحی انجام داده باشین هم روی این طول مدت زمان تاثیر مستقیم داره. معمولا فیزیوتراپیست در بین جلسات فیزیوتراپی با شما تماس می گیره تا از وضعیت زانوی شما بعد از هر جلسه فیزیوتراپی با خبر بشه. بعد طبق اون تصمیم می گیره هر چند وقت جلسات رو شرکت کنین.

فیزیوتراپی زانو در منزل

بعضی از بیمارها هستن که واقعا راه رفتن براشون مشکله و یا نمی تونن ساعت های طولانی تو کلینیک یا مرکز فیزیوتراپی منتظر بشینن تا نوبتشون برسه. یا بعضی از بیمارها هم هستن که نمی تونن یه مسیر پر ترافیک و تو تهران طی کنن تا برسن به مرکز فیزیوتراپی. برای همین ما به این بیمارها توصیه می کنیم فیزیوتراپی در منزل انجام بدن.

این افراد می تونن با مرکز تماس بگیرن و ازشون درخواست کنن که یه فیزیوتراپیست خانم یا آقا برای ویزیت و انجام کارهای درمانی به منزل اعزام کنن. از اون جایی که منزل بیمار محیط امن تر و آروم تری برای بیمار هست، معمولا روندهای درمانی خیلی بهتر انجام میشه و بیمار خیلی زود از فیزیوتراپی زانو نتیجه میگیره.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا