خدمات فیزیوتراپی

چند تمرین ساده برای فیزیوتراپی در منزل مخصوص سالمندان و افراد سکته مغزی

فیزیوتراپی یه متد درمانی هست که به وسیله تجهیزات و دستگاه های خاصی برای بیمار حرکات کششی و ورزشی انجام میدن. این تمرینات برای افرادی مناسبه که مشکلات اسکلتی و عضلانی مثل دیسک کمر، درد زانو، دیسک گردن، مشکلات ستون فقرات و غیره دارن. منظور از فیزیوتراپی در منزل این هست که به جای این که فرد بیمار به یه مرکز درمانی مراجعه کنه، دستگاه های مخصوص به منزل آورده میشن و تمام حرکات به صورت خصوصی در منزل انجام میشه. این موضوع کمک زیادی به افرادی که سالمند هستن یا دچار سکته مغزی شده اند می کنه و مزایای زیادی به همراه داره. مثلا این که دیگه لازم نیست فرد مسیر طولانی طی کنه تا به مرکز برسه و ساعات طولانی انتظار بکشه تا نوبتش برسه. به همین دلیل خیلی از افراد ترجیح میدن به جای فیزیوتراپی تو مراکز درمانی، این کار و تو خونه با دردسر کمتر و آرامش بیشتری انجام بدن.

فیزیوتراپی در منزل برای چه کسانی مناسب است؟

برای بعضی از افراد سوال پیش میاد که فیزیوتراپی در منزل برای چه افرادی مناسبه؟ آیا همه افراد می تونن تو خونه خودشون فیزیوتراپی انجام بدن؟ برای این که بتونیم به این سوال ها پاسخ بدیم باید بگیم که افرادی که به فیزیوتراپی احتیاج پیدا می کنن معمولا به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشن. مثلا بعضی از بیمارها هستن که شکستگی استخوان دارن یا ستون فقرات آن ها به طور جدی آسیب دیده ست. بیمارهایی هم هستند که مشکلات زانو، مچ پا، گردن، دیسک کمر، بیماری های نورولوژیک و غیره دارن. همه این افراد می تونن در منزل خودشون فیزیوتراپی انجام بدن. البته این افراد باید به کمک فیزیوتراپ حرکات کششی و انجام بدن تا بتونن به خوبی نحوه انجام اون رو یاد بگیرن.

خدمات فیزیوتراپی

چگونه در منزل فیزیوتراپی سالمندان انجام دهیم؟

معمولا بیمارانی که انتخاب می کنن به جای فیزیوتراپی در کلینیک، این کار رو تو منزل خودشون انجام بدن، با یه چالشی روبرو میشن که اون چالش این هست که چطوری می تونم تو خونه حرکات فیزیوتراپی انجام بدم؟ آیا راهی وجود داره تا خودم بدون نیاز به فیزیوتراپ حرکات رو انجام بدم؟ آیا می تونم حرکات رو آموزش ببینم؟ برا جواب دادن به این سوال باید بگیم که معمولا فیزیوتراپی به روش های مختلفی انجام می شه. ممکنه بعضی از افراد نیاز به دستگاه های الکتریکی خاصی داشته باشن که در این صورت نمیشه به تنهایی و بدون فیزیوتراپ این کار و انجام داد. اما بعضی از بیمارهای دیگه می تونن با تمرینات حرکتی فیزیوتراپی انجام بدن که این حرکات بعد از این که از طرف فیزیوتراپیست آموزش داده شد، بیمار می تونه خودش حرکات رو انجام بده.

یکی دیگه از روش های فیزیوتراپی هم اینه که فیزیوتراپ با حرکات مخصوص دست خودش، ناحیه آسیب دیده بیمار رو ماساژ می ده که بیشتر مناسب فیزیوتراپی سالمندان در منزل هستش. این روش باعث میشه تا بیماری های حرکتی فرد کم کم از بین بره و درد کنترل بشه و مفاصل هم به خوبی ماساژ ببین. این روش بیشتر برای افراد سالمندی مناسبه که دچار شکستگی شدن و مدت زیادی که در بستر بیماری هستن. البته همون طور که از اسم این روش مشخصه، باید یه نفر دیگه باشه که این حرکات رو برای بیمار انجام بده.

انواع تکنیک های فیزیوتراپی در منزل

انواع روش ها و تکنیک های فیزیوتراپی که میشه در منزل انجام داد، شامل تکنیک های دستی، استفاده از کیسه آب گرم و سرد، امواج های فراصوتی، فونوفورزیس و الکتروتراپی با تنس میشن. تو این قسمت در مورد هر یک از این روش ها بیشتر توضیح میدیم.

تکنیک های دستی

تکنیک دستی می تونه به طور مستقیم تاثیر زیادی روی بیمار بذاره. این اثرها بیشتر مکانیکی، فیزیولوژیکی روی اعصاب و روی مواد شیمیایی داخل بدن هستن و از نظر روانی هم تاثیر زیادی دارن. تاثیر مکانیکی این روش بیشتر برای افرادی اتفاق میفته که دچار شکستگی شدن و لازم دارن تا چسبندگی بافت ها رو از بین ببرن. تاثیر فیزیولوژیکی این روش هم بیشتر روی افرادی هست که مشکلاتی تو ریشه های عصبی نخاعی بدن دارن.

استفاده از کمپرس های گرم و سرد

استفاده از کیسه آب گرم و سرد یکی از روش های خیلی خوب برای فیزیوتراپی در منزل هست که مزیت زیادی هم داره. حرارت این کیسه ها باعث میشن تا ماهیچه های منقبض شده شل بشن و درد ناشی ازاسپاسم هم خیلی کاهش پیدا کنه. هر چقدر اسپاسم بدن کمتر بشه، رگ های خونی گشادتر میشن و باعث میشن بهتر در بدن به گردش در بیان. این روش بیشتر برای افرادی مناسبه که بیماری های آرتریت و کشیدگی عضلانی دارن.

کمپرس سرد هم بیشتر برای نواحی ملتهب و دردناک مورد استفاده قرار می گیره. تو این روش رگ های خونی منقبض میشن و التهاب کاهش پیدا کنه؛ در نتیجه درد ناحیه آسیب دیده هم کمتر میشه.

امواج فراصوت در فیزیوتراپی

یکی دیگه از روش های خدمات فیزیوتراپی در منزل استفاده از امواج فراصوتی است که به بافت و عروق فرد بیمار نفوذ میکنه و باعث میشه عضلات گرم و شل بشن. به همین دلیل افرادی که گرفتگی های شدید یا اسپاسم دارن، این روش براشون خیلی مناسبه.

فونوفورزیس

تو این روش از فیزیوتراپی هم فیزیوتراپیست از یه ژل دارویی استفاده می کنه که معمولا این ژل ها ضد التهاب هستن و می تونن درد رو کاهش بدن. بعد از این که ژل و روی ناحیه درد ماساژ دادن، از یه دستگاه مخصوص استفاده می کنن که کمک می کنه ژل به تمام قسمت های پوست و عضله ها نفوذ کنه.

الکتراپی با تنس

تنس یعنی تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست که تو این روش از یه دستگاه کوچیک برای انتقال جریان الکتریکی و کاهش درد استفاده می کنن. فیزیوتراپیست الکترودها رو روی سطح قرار می ده و بعد دستگاه رو روشن می کنه تا الکترودها جریان الکتریکی رو ایجاد کنن. معمولا بعضی از بیمارها تو این روش احساس سوزش می کنن. سیگنال عصبی ای که تو این روش توسط این دستگاه ایجاد میشه، باعث می شه تا سیگنال عصبی درد تو ناحیه آسیب دیده از بین بره.

اگه بخوایم چند تا از تکینک ها و روش های دیگه در مورد فیزیوتراپی در منزل رو بهتون بگیم، باید به روش های نور درمانی، استفاده از نوار چسب های کینزیولوژی هم اشاره کنیم. البته بعضی از فیزیوتراپیست ها هم هستن که دستورها و تمرینات ورزشی هم استفاده می کن تا بیمار زودتر بهبود پیدا کنه.

فیزیوتراپی در منزل برای افراد سکته مغزی

معمولا برای افرادی که دچار کهولت سنی یا سکته مغزی هستن رفت و آمد سخت و دشوار هستش به خصوص افرادی که بعد سکته مغزی نیاز به فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل دارن.اکیدا توصیه میشه به این افراد با توجه به مشکلات حرکتی صرفا خدمات فیزیوتراپی را در خانه ی خود دریافت کنن که دچار خطرات ناشی از حرکت نشن.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا