خدمات فیزیوتراپی

تقویت عضلات با دستگاه فیزیوتراپی

داشتن عضلاتی ضعیف باعث می شود تا بدن شما همیشه در حالت خستگی و کسالت مداوم باشد و اینگونه است که انجام کارهای روزمره و ساده نیز برایتان سخت و طاقت فرسا می شود. اگر ضعف عضلانی به دلیل سانحه، تصادف، معلولیت و به طور کل صدمات جدی تر باشد که باید حتما به این موضوع اهمیت بیشتری بدهید و به فکر راه چاره ای برای حل آن باشید. فیزیوتراپی یکی از بهترین و موثرترین راهکارها برای تقویت عضلات بدن است. خوشبختانه این روزها با پیشرفت علم، دیگر برای هر مشکلی می توان راه حلی پیدا کرد. اما اینکه تقویت عضلات با دستگاه فیزیوتراپی به چه شکلی ممکن است، موضوعی است که قصد داریم در این مطلب به آن بپردازیم.

همه چیز درباره فیزیوتراپی

یکی از شاخه های پویا و مهم در علم پزشکی، فیزیوتراپی است که تاثیر بسیار زیادی در بهبود وضعیت جسمی انسان ها و حتی حیوانات داشته است. علم فیزیوتراپی گستره وسیعی از مشکلات جسمی و فیزیکی را در بر می گیرد و می تواند با راهکارها و تجهیزاتی که در اختیار افراد قرار می دهد، هر نوع مشکل حرکتی، عصبی، اسکلتی و از همه مهم تر عضلانی را برطرف کند.

چه فردی باشید که در ناحیه خاصی از بدن دچار مشکل حرکتی هستید و چه فردی که می خواهید گستره و سطح عملکرد بدن خود را ارتقا دهید، انجام حرکات و تمارین فیزیوتراپی می تواند برای شما موثر واقع شوند. به متخصصینی که در این حوزه، دانش و مهارتی کسب کرده اند، فیزیوتراپ یا متخصص ارتوپد گفته می شود و قطعا بیماران و تمامی مراجعین باید برای درمان، تحت نظر این متخصصین تمارین خود را انجام دهند.

مزایای فیزیوتراپی

از مهم ترین مزایای انجام فیزیوتراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمک به داشتن بالاترین و بهترین سطح عملکرد از نظر فیزیکی
  • اصلاح و بازسازی حرکات بدن
  • افزایش قدرت عضلات بدن
  • افزایش انعطاف پذیری بدن
  • افزایش میزان تحرک بدن
  • آزادتر شدن مسیر تنفسی
  • کاهش میزان درد در بدن
  • تقویت استخوان ها و اندام های مختلف بدن
  • افزایش استقامت بدن
  • جلوگیری از مصدومیت بدن
  • ترمیم بافت های آسیب دیده بدن
  • امکان انجام دادن کارهای روزمره بدون درد و به صورت کاملا طبیعی

تقویت عضلات با دستگاه فیزیوتراپی

همانطور که اشاره کردیم، یکی از تاثیرات بی نظیر خدمات فیزیوتراپی روی بدن، تقویت عضلات آن در بخش های مختلف است که به افزایش دامنه حرکاتی بدن کمک کرده و بسیاری از مشکلات جسمی، دردها و بیماری ها را از بین می برد. از آن جایی که متقاضیان انجام فیزیوتراپی، اهداف متفاوتی از این کار دارند، روش های تمرینی آن ها و دستگاه هایی که برای این تمارین استفاده می کنند نیز متفاوت خواهد بود.

آنچه که اهمیت دارد این است که این تمارین حتما زیرنظر یک فیزیوتراپ ماهر انجام شود. فیزیوتراپ ها با بررسی پرونده پزشکی افراد و ارزیابی شرایط آن ها، بهترین برنامه تمرینی را برای مراجعین در نظر گرفته و در صورت لزوم نیز از دستگاه های مناسب فیزیوتراپی برای بالا بردن کیفیت تمارین استفاده می کنند.

انجام فیزیوتراپی با دستگاه در واقع مدت زمان رسیدن به بهبودی کامل را کاهش می دهد و افراد را زودتر به نتیجه دلخواه می رساند. اما به این شرط که همه چیز کاملا طبق اصول خود پیش برود. اگر شما برای تسکین درد و رفع صدمات جسمی خود اقدام به انجام فیزیوتراپی در منزل می کنید، بنابراین برای شما از دستگاه هایی استفاده می شود که به التیام دردهایتان کمک کنند.

همچنین اگر به دنبال انجام حرکات اصلاحی هستید، دستگاه مناسب با هدفتان به شما پیشنهاد می شود. در ضمن بهتر است بدانید که لزوما دستگاه های فیزیوتراپی، دستگاه های بسیار گران قیمت و عجیب و غریب نیستند. گاه می توان با وسایل و تجهیزات بسیار ساده و قابل دسترس، تمرینات را برای تقویت عضلات بدن انجام داد.

برای تقویت عضلات از چه دستگاه فیزیوتراپی استفاده کنیم؟

دستگاه های فیزیوتراپی انواع گوناگونی دارند و هر کدام برای بخش های خاصی از بدن طراحی شده اند. این دستگاه ها با توجه به نوع طراحی و مدل، برند سازنده، تکنولوژی به کار رفته در آن ها و امکاناتی که دارند به مدل های گوناگونی تقسیم می شوند. انواع دستگاه فیزیوتراپی با توجه به عضوی از بدن که برای درمان مورد هدف قرار داده شده عبارتند از:

 

دستگاه فیزیوتراپی

انواع دستگاه فیزیوتراپی با توجه به مکان مورد استفاده عبارتند از:

  • دستگاه های فیزیوتراپی خانگی
  • دستگاه های فیزیوتراپی مخصوص بیمارستان

دستگاه های فیزیوتراپی خانگی معمولا برای آن دسته از افرادی که دچار معلولیت های شدید هستند و نمی توانند برای انجام تمارین دائما در مسیر خانه به بیمارستان در رفت و آمد باشند، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین کسانی که پس از سانحه خاصی دوران نقاهت خود را می گذرانند می توانند از این دستگاه ها استفاده کنند. از جمله کاربردهای این دستگاه می توان به مواردی همچون؛ افزایش قدرت و تقویت عضلات تحلیل رفته بدن، افزایش انعطاف پذیری مفاصل، کمک به حفظ تعادل بدن و کمک به تحرک بهتر و باکیفیت تر اشاره کرد.

تعداد جلسات برای تقویت عضلات با دستگاه فیزیوتراپی چقدر است؟

درست است که می توان تمارین فیزیوتراپی را بدون دستگاه یا با تجهیزات ساده تر نیز انجام داد. اما برای تقویت عضلات، استفاده از دستگاه های مخصوص می تواند پروسه بهبودی را بسیار سریع تر کند. بنابراین پیشنهاد می شود حتما برای این هدف با نظر و دستور پزشک خود از دستگاه های مناسب فیزیوتراپی استفاده کنید.

اما در خصوص اینکه تعداد جلسات درمانی به چه صورت هستند، باید به عوامل مختلفی توجه داشت. در جلسه ابتدایی، متخصص فیزیوتراپی یک تست و آزمایش از عملکرد عضلات بدن می گیرد تا شرایط کلی بدن ارزیابی شود.

از جمله عضلاتی که مورد بررسی قرار می گیرند عبارتند از: فلکسورهای آرنج، فلکسورهای پا، دورسی فلکسورها، نواحی مچ پا و مچ دست ها، ماهیچه های دست، ابدکتورهای شانه، بازکننده های زانو، خم کننده های ران و خم کننده های انگشتان دست. در نهایت پس از معاینه کامل و آگاهی از نوع و شدت مشکل، تعداد جلسات درمانی، نوع تمارین و دستگاه های مناسب برای انجام تمارین مشخص می شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا