خدمات جراحی بینی

جراحی بینی استخوانی با تکنیک های 1402

جراحی بینی استخوانی ، کل بینی ها در دو دسته استخوانی و گوشتی قرار می گیرن که ساختمان هر یک با دیگری متفاوته و هر هم کدوم به روش متفاوتی عمل می شن. در واقع نتیجه عمل بینی استخوانی متفاوت از بینی گوشتیه و هر کدوم مزایا و معایبی دارن. در ادامه می خوایم به صورت اختصاصی در مورد جراحی بینی استخوانی، درصد موفقیت و محدودیت های انجام اون صحبت کنیم.

ساختمان بینی استخوانی

قبل اینکه به عمل بینی بپردازیم، بهتره ابتدا با ساختمان اون آشنا بشیم تا درک بهتری از عمل و نتیجه اون داشته باشیم. در کل به استخون هایی که غضروف و استخوان محکمی دارن، بینی استخوانی میگن. ساختار داخلی این نوع بینی ها رو پوست نازکی پوشونده که انعطاف پذیری خوبی هم داره. شکل این دماغ ها معمولا حالت کشیده ای دارن و عمده مشکل آنها قوز بینی و انحراف سپتوم هست.
بینی های دیگه ای هم هستن که هم حالت استخونی و هم حالت غضروفی دارن و به اونا بینی نیمه استخوانی یا غضروفی گفته می شه.

نازک بودن پوست بینی استخوانی، چه تاثیری در جراحی داره؟

 

نازک بودن پوست بینی یکی از عوامل تاثیر گذار بر نتیجه جراحیه که البته هم می تونه تاثیر مثبت و هم تاثیر منفی داشته باشه:

  • از مزیت های پوست نازک بینی استخوانی اینه که بعد عمل، دوره نقاهت خیلی کوتاهی داره و معمولا با تورم همراه نیست. بنابراین کسایی که بینی استخونی دران، زودتر از بینی های گوشتی می تونن شاهد نتیجه عمل باشن.
  • مزیت دیگرش اینه که احتمال ایجاد اسکار بعد عمل خیلی کمه و معمولا تو این نوع بینی ها اثری از جای برش رو بینی پیدا نیست. خوبی دیگه این پوست ها در اینه که تمام تغییرات اعمال شده روی بافت ها و ساختار داخلی بینی به خوبی قابل مشاهده است.
  • از معایب پوست نازک این بینی ها هم اینه که چون خیلی نازک هستن، کوچکترین خطایی را نشون میده. بنابراین عمل بینی استخوانی حساس تر از بینی گوشتیه. عیب دیگه این بینی ها در اینه که گاهی نازکی بیش از حد پوست باعث میشه که حتی نتونه نخ های بخیه رو تحمل کنه. بنابراین پزشک باید روشی برای افزایش ضخامت پوست اعمال کنه.

درباره هزینه عمل بینی بخوانید.

درصد موفقیت عمل زیبایی بینی استخوانی

بینی های استخوانی از اونجایی که پوست نازک و در عین حال غضروف و استخوان محکمی دارن، عملشون نسبت به بینی های گوشتی راحت تره و معمولا نتیجه اون هم بهتره. اما در کل نمی شه درصد دقیقی رو اعلام کرد.

عمل بینی استخوانی

آیا نتیجه بینی استخوانی بازگشت پذیره؟

معمولا مشکلات بینی های استخوانی را به کمک ابزارهایی مثل سوهان و تیغ از بین می برن. شنیده می شه که برخی میگن این مشکلات ممکنه چند سال بعد عمل دوباره برگرده. اما در واقعیت اینطور نیست؛ چون بافت های استخوانی این نوع بینی، منسجم و محکم هستن و پس از اینکه تغییری روی اونا اعمال شد، امکان بازگشتش وجود نداره؛ مگر زمانی که بینی آسیب فیزیکی ببینه.

در کل بازگشت این مشکل می تونه به خاطر یکی از عوامل زیر باشه:

• ضربه محکمی به بینی خورده باشه که باعث بشه استخوان بشکنه یا جابجا بشه.
• اینکه بیمار توصیه های پزشک برای مراقبت های بعد جراحی را نادیده گرفته باشه.

ورم بینی استخوانی بعد از عمل

با توجه به تغییراتی که در حین عمل روی بینی اعمال می شه و بافت های بینی تحت فشار قرار می گیرن، تورم بعد عمل تا حدودی طبیعیه. هر چند که میزان این تورم تو بینی های استخوانی خیلی کمتر از بینی های گوشتیه.

اما سوالی که معمولا برای بیماران پیش میاد اینه که اگر بینی های استخوانی هم دچار تورم بشن، میزان این تورم چقدره؟ و چطور میشه این تورم رو به حداقل رسوند؟

فاکتورهای مختلفی در این تورم دخیل هستن؛از جمله اینکه عمل به روش باز یا بسته انجام بشه.

فاکتور دیگه میزان ضخامت پوسته؛هر چی پوست نازکتر باشه، میزان تورم کمتر میشه. مورد دیگه میزان تغییراتیه که قراره اعمال بشه، خب طبیعیه که هر چی بینی بیشتر دستکاری بشه، احتمال تورم هم بیشتر می شه.
قبلا برای اعمال تغییرات، قسمتی از استخوان بینی شکسته می شد که باعث افزایش تورم می شد. اما امروزه تکینک های پیشرفته تری اومدن که دیگه نیازی به این کار نیست.
عامل تاثیرگذار دیگه، واکنشیه که بدن نسبت به این تغییرات نشون میده. برخی افراد هستن که بافت های بدن اونا به ضربه حساسه و بنابراین بینی اونا بعد عمل، بیشتر ورم می کنه.

بیشتر بخوانید : شبیه سازی سه بعدی در جراحی بینی

جراحی بینی استخوانی پهن

استخوانی که در بخش نوک بینی وجود داره، ساختار هرمی داره که در واقع شکل دهنده ظاهر کلی بینی هر فرده. گاهی برای ایجاد تغییرات در حین عمل و باریک تر کردن بینی، این قسمت را شکسته و به بخش های کوچیک تر تقسیم می کنن. تو بینی هایی که از نوع استخوانی پهن هستن، معمولا استئوتومی صورت می گیره؛ یعنی یک سوم بالایی بینی را برش و سپس بینی را از دو طرف به طرف داخل فشار میدن تا شکل بینی باریک بشه.
در کل برای انجام این کار از دو روش مدیال و جانبی استفاده میشه. در روش مدیال تو قسمت میانی بالای بینی،شکستگی های کوچکی ایجاد می کنن؛ اما تو روش جانبی، بیشترین تمرکز پزشک روی بخش بیرونی و بخش کشیده تر استخوان هست.
ایجاد این شکستگی، این امکان رو به جراح میده تا قسمت های استخونی بینی رو به هم نزدیک تر کنه تا بالاخره ساختار و ظاهر بینی باریک تر بشه.
ممکنه این شکستگی ها از نظر خیلی ها خیلی خشن و تهاجمی به نظر بیاد، اما این شکستگی ها به قدری کوچیک و ظریف هستن که نگرانی ای از بابت انجام اون وجود نداره؛ مخصوصا اگر عمل به دست یه جراح با تجربه و ماهر انجام بشه.

فرم مناسب برای جراحی بینی استخوانی مردانه

جراحی بینی استخوانی به روش های طبیعی، فانتزی و نیمه فانتزی قابل انجامه. معمولا بیمار و پزشک با مشورت هم باید روشی رو انتخاب کنن که بیشترین همخونی را سایز اجزای صورت فرد داشته باشه. مخصوصا در مورد آقایون باید طوری باشه که رو جذابیت مردانه چهره اونا تاثیر نذاره. بنابراین بهترین حالت برای آقایونی که بینی استخوانی دارن، جراحی بینی طبیعیه که در عین حال که ظاهر زیبایی پیدا می کنه، خیلی هم طبیعی و مردونه جلوه کنه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا