حالت تهوع و استفراغ پس از عمل جراحی بینی
جراحی بینی از جمله روش هایی می باشد که دارای پیچیدگی زیاد و نیاز است که با مهارت زیاد و بالایی انجام گیرد.تمامی روش های جراحی در کنار مزیت هایی که دارند ،دارای عوارض هم هستند که البته این عوارض در خیلی از موارد،عادی بوده و جای نگرانی وجود ندارد که یکی از این عوارض حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی هستش.
یکی از مواردی که بعضی از بیماران از آن ناراضی هستند و نگران آن می باشند،حالت تهوع و استفراغی است که پس از جراحی بینی گرفتار آن می شوند که در ادامه به بررسی علت این حالت و راه حل های برطرف کردن آن خواهیم پرداخت.
دلیل حالت تهوع و استفراغ پس از جراحی بینی
حالت تهوع یا استفراغ همراه با خون می تواند می تواند موجب نگرانی هایی گردد و فرد را درگیر کند و می تواند به دلایل زیر باشد:
. حساسیت به داروی بیهوشی:
یکی از عمده ترین دلایل تهوع و استفراغ پس از جراحی می باشد که به اندازه دوز داروی تزریق شده نیز بستگی دارد و هر چه دوز بالاتر باشد،احتمال بروز این عارضه بیشتر می باشد.
. کم آبی بدن:
دهیدراته بدن خود می تواند یکی از علت های تهوع باشد که در کنار کمتر شدن حرکات معده شدت هم می گیرد و به خاطر همین امر توصیه می شود داروها را با معده خالی نخورید.همچنین نیز باید پس از جراحی،رژیم غذایی سالم را در پیش گرفت و تا جایی که می شود آب و مایعات مصرف کرد تا از بروز مشکلات ثانویه پیشگیری نمود.
بیشتر بخوانید : لیپوماتیک
بیشتر بخوانید : پیکرتراشی
بیشتر بخوانید : عمل بینی
راه های پیشگیری
رعایت و انجام مراقبت های مهم قبل و پس از جراحی،از بروز عوارضی مثل تهوع و استفراغ پیشگیری می کنند و از آن جایی که حالت تهوع احساس ناخوشایندی را همراه دارد و می تواند بر نتایج عمل موثر باشد،توجه کردن به نکات زیر می تواند از بروز آن جلوگیری نماید:
. داشتن رژیم غذایی سبک و در عین حال سالم و مقوی
. استراحت در منزل
. قرار نگرفتن مستقیم نور خورشید و محیط های گرم
.مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک
. کنترل بیشتر در حرکات صورت مانند خندیدن و گریه کردن
هزینه عمل زیبایی بینی
راه کارهای درمان
دوره نقاهت و بهبودی و مراقبت های عمل بینی فورا پس از جراحی و هنگامی که فرد به منزل بر می گردد،آغاز می شود و چند روز اول،به عنوان دوره طلایی در نظر گرفته می شود که بالاترین میزان تاثیر در نتیجه عمل را دارد.از این رو بسیار مهم می باشد که تمام نکات و مراقبت ها مو به مو رعایت شوند تا در صورت بروز هر نوع عارضه ای،علائم به آسانی کنترل شوند.از جمله اقدامات مهم که می تواند به رفع تهوع و استفراغ پس از جراحی کمک کنند،عبارتند از:
. استفاده از پد مخصوصی به نام اسکوپولامین که پشت گوش چسبانده می شود تا از میزان تهوع کم شود.
. مصرف داروهای ضد تهوع که برای هر شخص جداگانه و بوسیله پزشک تجویز می گردد.
. استراحت به مقدار کافی یکی از اقدامات موثری می باشد که می تواند به کمتر کردن حالت تهوع کمک نماید.
. رعایت رژیم غذایی از دیگر راه کارهای کاهش وبرطرف کردن تهوع پس از جراحی می باشد که توصیه می گردد معده برای مدت زمان زیاد خالی نماند و بهتر می باشد که رژیم غذایی مایعات،سبک و سوپ داشته باشید.
بیشتر بخوانید : پروتز سینه
بیشتر بخوانید : رینوپلاستی
بیشتر بخوانید : هزینه عمل بینی
معیارهای انتخاب دارو
روش های موثر کنترل تهوع توسط پزشک بر مبنای یک سری معیارها در نظر گرفته می شود تا تاثیرات بهتری حاصل گردد،مانند:
. سن فرد :به طور معمول افرادی که در سنین کمتری جراحی را انجام می دهند،با عوارض بیشتری مواجه می شوند و نیاز است که داروهای تجویز شد مناسب با سن فرد باشد.
. شدت علائم: هر چه مقدار و شدت تهوع بیشتر باشد،داروهای قوی تری تجویز خواهد شد.
. وزن فرد:به طور معمول برای اشخاصی که اضافه وزن بیشتری دارند،داروهای قوی تری در نظر گرفته می شود تا به طور سریع تر اثر کند.
بیشتر بخوانید : خدمات جراحی بینی
مراقبت های دوره نقاهت جراحی بینی
از آن جهت که افرادی که پس از جراحی دچار استفراغ می شوند،فشار بیشتری به بینی شان وارد می گردد،بهتر می باشد چند سری از مراقبت های بیشتری را رعایت نمایند تا از آشکار شدن عوارض بیشتری پیشگیری نمایند.
. از فین کردن پس از عمل جلوگیری شود و برای تخلیه مایعات و ترشحات داخل بینی،از دستمال یا پارچه استفاده گردد.
. برای انجام مسواک حتما از مسواک نرم استفاده گردد تا کمترین میزان فشار به بینی وارد گردد.
. چسب بینی به طور پیوسته زده شود و در صورت خیس شدن تعویض گردد.
. از انجام ورزش و بلند کردن اجسام سنگین یا خم شدن پیشگیری نمایید.
حالت تهوع و استفراغ پس از جراحی چه مدت زمانی طول می کشد؟
در بسیاری از موارد، افراد پس از به هوش آمدن دچار حالت استفراغ می شوند که این امری طبیعی می باشد و جای نگرانی وجود ندارند.حالت تهوع پس از جراحی نیز ممکن است در حد یک یا چند روز ادامه دار باشد که با مصرف دارو کنترل می گردد و با دفع اثرات بیهوشی برطرف می گردد.حتی ادامه دار شدن این حالت به دو هفته طبیعی می باشد،اما در صورت ادامه دار شدن باید با پزشک تماس بگیرد.
آیا استفراغ می تواند تاثیری بر روی نتایج جراحی داشته باشد؟
یکی از مهم ترین نکاتی که اشخاص در طول دوره نقاهت باید در نظر گرفت این است که هیچ گونه فشار و ضربه ای به بینی وارد نگردد،به همین علت است که توصیه می شود از خندیدن های شدید و فین کردن پس از عمل بینی جلوگیری نمایید و با دهن خیلی باز خمیازه نکشید.
هنگامی که شخص دچار استفراغ می گردد،فشاری به فک بالا وارد می گردد که این فشار به طور مستقیم به بینی وارد می گردد و همان طور که می دایند،بینی در روزهای اول پس از جراحی دارای فرم ناپایدار است و می تواند تغییر فرم دهد.
آیا استفراغ خونی پس از عمل خطرناک می باشد؟
در خیلی از افراد،مقداری خون در استفراغ مشاهده می گردد که می تواند به علت داروهای بیهوشی باشد و با دفع این مواد برطرف می گردد.